середу, 20 січня 2021 р.


 Міжнародний день обіймів є молодим, але справді приємним святом. Все почалось зі студентів, які ще у 1986 вирішили просто обіймати один одного без зайвих слів. І справді, людям часто бракує навіть такої дрібниці, як доброзичливі обійми. Минуло вдосталь часу, але традиція проводити флешмоби з "безкоштовними обіймами" поширилась по всьому світу. А 21 січня - ще одна причина, щоб поділитись своїми теплом з оточенням. 

День обіймів: чим корисні обійми

Під час обіймів ми обмінюємося не тільки душевним теплом, показуємо свою прихильність і щирі почуття, але також отримуємо величезну користь для здоров'я. Вченими багатьох країн давно доведений факт, що обійми є своєрідним "еліксиром" молодості і довголіття.

При тілесному контакті виробляється гормон, який бореться з пригніченим настроєм. Обійми покращують роботу серцево-судинної системи, стабілізують кров'яний тиск. Під час обіймів підвищується рівень гемоглобіна. Люди, які часто обіймаються, рідше хворіють, адже щирі обійми зміцнюють імунітет. 

Обійми дуже корисні для здоров'я

Психотерапевти з США вивели норму щоденних обіймів. Мінімум - 4 обіймів в день, а для гарного самопочуття необхідно обніматися не менше восьми разів на добу.

Згідно з дослідженнями канадських вчених, відкриті і позитивні люди, які люблять обійми, мають більшу тривалість життя, ніж замкнуті і стримані в прояві своїх почуттів.


Немає коментарів:

Дописати коментар