четвер, 23 березня 2023 р.

              Чим можна зайняти дитину вдома?                                                                               

 1.Творчість та рукоділля

Зацікавте дитини якимось видом творчості: скрапбукінг, кардмейкінг, випалювання по дереву, випилювання лобзиком, плетіння з бісеру, макраме, вишивка, в’язання, декупаж, валяння. Щоб полегшити завдання, можна купити готові набори для творчості: пісочні картини, створення і розфарбовування гіпсових фігурок, виготовлення фоторамок, розфарбовування картини за номерами, робота з фетром і хутром, виготовлення іграшок, створення фотоальбомів, об’ємні аплікації і т. д.

Якщо найближчим часом будуть свята, дайте завдання дитині зробити декор для дому, листівки своїми руками, плакати. Хорошим завданням буде виготовлення та пакування подарунків кожному члену сім’ї.

2.Гра «Колір дня»

Запропонуйте дитині вибрати будь-який колір, наприклад жовтий. Дайте йому одяг жовтих тонів, знайдіть для сніданку, обіду і вечері продукти жовтого кольору і його відтінків, прикрасьте стіл аксесуарами жовтого кольору. Жовті малюнки, іграшки і навіть часте вживання слова «жовтий» повинні супроводжувати дитину впродовж всього дня.

3.Гра «Побудуй будинок»

З підручних засобів потрібно побудувати будинок, печеру, намет. Як матеріали підійдуть стіл, стільці, покривала, простирадла, подушки.

4. Гра «Обери свій стиль»

Діти люблять вбиратися. Дівчаткам подобається приміряти мамині туфлі на високих підборах, сукні та спідниці, а хлопчикам – татові черевики, кепки і капелюхи. Запропонуйте дитині зобразити якогось персонажа, підібравши з Вашого гардеробу відповідний костюм (прибульця, супермена, ковбоя, принцесу і т. д.).

5.Гра «Балансування з книгою»

Дайте завдання дитині пройти по кімнаті, намагаючись утримати на голові книжку, не торкаючись до неї руками. Підберіть книги різного формату.

6. Гра «Покажи тварину»

Нехай дитина задумає яка-небудь тварину і жестами покаже її поведінку. А Ви відгадайте і навпаки.

7. Гра «Пошук скарбів»

Діти із задоволенням що-небудь шукають і ховають, тому їм сподобається гра, в якій потрібно знайти скарби. В якості скарбів можна використати іграшки та предмети домашнього вжитку. Щоб грати було цікавіше, намалюйте карту.

8. Спортивні ігри вдома

Волейбол повітряними кулями. Поставте стільці на деякій відстані один від одного. Натягніть між їх спинками мотузку. Влаштуйте гру в волейбол.

9. Гра «Що зникло?»

Покладіть на стіл п’ять предметів. Нехай дитина уважно на них подивиться і запам’ятає. Потім закриє очі, а Ви сховайте один предмет. Розплющивши очі, Ваше чадо мусить відгадати, чого не вистачає.



Немає коментарів:

Дописати коментар